Fibromyalgie

Fibromyalgie
Fibromyalgie ontstaat naar alle waarschijnlijkheid door een overproductie van chemische stoffen, de zogenaamde neurotransmitters, voor het zenuwstelsel, hierdoor ontstaat overgevoeligheid voor pijn. Algemene duidelijkheid is er echter niet.  Langdurig slaapgebrek wordt ook wel als (mede) oorzaak aangewezen. Vaak wordt het reuma in de weke delen genoemd, hoewel de diagnose door een reumatoloog gesteld wordt is er geen directe verwantschap met reuma. Klachten komen wel veel overeen. De biologische klok wordt door fibromyalgie danig verstoort en veroorzaak verdere klachten die geen vervolg maar een samenhang zijn met fibromyalgie. Fibromyalgie wordt vastgesteld door 18 drukpunten.

Advies
De hypothalamus met Lchel® stimuleren om de hormoonhuishouding te reguleren, slaapstoornissen worden minder. Indien kleuren niet verdragen worden moet dit via korte periode met gewenning opgebouwd worden zonder te forceren. Éénmaal langer als 30 minuten met lange golfstralers van InfraSense® is noodzakelijk om het afweersysteem te versterken. Lang niet alle infrarood sauna's versterken het afweersysteem.
In de gebruiksaanwijzing vindt u informatie hoe de infrarood sauna te gebruiken om de beste resultaten bij fibromyalgie te boeken.

Werking
Doordat de bloedsomloop sterk verbeterd krijgen spieren en organen een goede bloedtoevoer en even belangrijk een goed afvoer van de afvalstoffen. De bloedtoevoer zorgt voor mineralen, zuurstof, eiwitten en vitaminen naar de spieren, achtergebleven afvalstoffen veroorzaken stijfheid en pijn. Bij een verstoorde nierwerking wordt een deel van de afvalstoffen via de huid afgevoerd. De verbetering van de bloedsomloop door oefeningen is veelal door de klachten niet haalbaar. Door de klachten ontstaat er een verminderde doorbloeding in de spieren. Stress wordt vermindert, slaapstoornissen verminderen en verbeteren het parasympathisch systeem. Het sympathisch systeem wordt geactiveerd tijdens het gebruik van de infrarood sauna. Door aanpassingen aan de keramische magnesium-oxide straler van InfraSense® heeft deze de meest gelijkmatige warmte waardoor de prikkel om het lichaam te activeren veel langer aanwezig is, dit komt de bloedsomloop zeer ten goede en het resultaat neemt enorm toe.