houtsoorten

Vurenhout
Vurenhout  wordt vanwege de lagere prijs het meest toegepast voor de productie van infrarood cabine's. Vurenhout is stevig en heeft een levendige structuur. Het nadeel van vurenhout is dat de structuur open is waardoor de cabine moeilijke is schoon te maken in verhoudig tot ceder en meranti. Vurenhout geurt niet, dit werkt in het voordeel bij bijvoorbeeld mensen met astmatische klachten.
Red ceder
Redceder bezit duurzame eigenschappen. Zo kan het onmogelijk krimpen, kromtrekken of schimmelen. Daarom is deze houtsoort uitermate geschikt om in vochtige ruimtes te plaatsen. Door de natuurlijke bestanddelen in het hout geurt het verrukkelijk en neemt het vrijwel geen warmte op. Het heeft een betere reflectie van infraroodstralen dan vurenhout en is zeer onderhoudsvriendelijk.
Merantie
De Meranti panelen met gefreesde groeven in de wanden is een sterk opkomende houtsoort voor infrarood cabines. De kleurintensiteit van meranti is nagenoeg identiek aan deze van Canadese rode ceder. De panelen kunnen niet vervormen en verkleuren bovendien niet door UVlicht en zijn daarom ideale platen om de wanden van infraroodcabines te bouwen.
Hemlock
Hemlock is bekend om de mooie uitstraling. Met name het door ons gebruikte Birmaanse Hemlock is uitermate geschikt voor de infraroodsauna.
Hemlock heeft een heel mooie egale structuur, een subtiel aroma en is rijk van kleur. De natuurlijke harsen en vetten beschermen het hout tegen insecten en schimmels. Daarnaast is Hemlock stabiel en heeft het relatief weinig last van werking en is daarom zeer geschikt voor infraroodcabine's, ondanks de temperatuurwisselingen