Er zijn verschillende redenen om gebruik te maken van een infrarood sauna. Een veel voorkomende reden is uit medisch oogpunt, zoals spier en gewrichtspijnen, reuma,  artrose, fibromyalgie en verkoudheid. De personen die hier last van hebben, hebben veel baat bij het gebruik van een  infrarood sauna, vooral een sauna met full-spectrum stralers. Infrarood sauna's zorgen ook voor een verbetering van de totale weerstand door het afvoeren van schadelijke afvalstoffen in het lichaam, een betere doorbloeding en het is goed voor uw huid. Een sauna zorgt ook voor een moment van ontspanning na een drukke werkdag. Bijvoorbeeld met een goed boek of rustgevende muziek biedt het een ideaal moment om even lekker bij te tanken.

Om ervoor te zorgen dat wij altijd aan uw persoonlijke wensen kunnen voldoen, heeft Healthvision 25 verschillende infrarood saunas. Deze infrarood saunas variëren in infrarood stralers, afmetingen, houtsoorten en accessoires. Er is dus altijd een model dat aansluit bij uw wensen.

 

Infraroodstraling:

Bij infrarood wordt gesproken over verschillende golflengtes, maar wat houd dit nu precies in?

 

IR-A = korte golf

IR-B = midden golf

IR-C = lange golf

 

Korte golf is het krachtigste van de drie, lange golf de minst krachtige. Hoe krachtiger de straling is, hoe dieper het inwerkt op de huid.

 

IR-A, of korte golf, dringt dus het diepste door. Dankzij deze diepe werking heeft de korte golf straling een helende en pijnverlichtende werking op spieren en gewrichten. Lange golf straling dringt minder diep door, maar daar door kan men langer in de straling blijven zitten (tot ca. 45 min).

 

Infraroodstralers:

Op internet worden veel tegenstrijdige verhalen geschreven over infraroodstralers, wat voor veel verwarring zorgt. Daarom geven wij u graag een correcte uitleg over de vier verschillende stralers.

 

Full-spectrum stralers:
Full-spectrumstralers  hebben een volledig spectrum van zowel korte golf 27% (IR-A), midden golf 58 % (IR-B) en lange golf 15%  (IR-C). Dankzij de hoge kerntemperatuur van de straler creëert hij de korte golf straling met dieptewerking. Deze dieptewerking werkt tot een diepte van 4 á 5 mm. Full-spectrum stralers gloeien rood op (vergelijkbaar met de rode Philips lamp van vroeger). Men kan de stralers reduceren omdat ze zijn vervaardigd van keramisch glas met zogenaamde Robax Filter. Deze Robax filter bevordert een gelijkmatige verdelijng van de infrarood straling op het lichaam. De healthvision full spectrum sauna's  hoeven niet opgewarmd te worden omdat de dieptewerking van de kortegolf direct voelbaar is. Deze dieptewerking heeft een pijnverlichtende eigenschap die ideaal is voor mensen met gewrichtspijnen, spierpijn, reuma, artritis, fibromyalgie, verkoudheid, een grieperig gevoel en tegen vermoeidheid. Tevens zorgt de straling voor een verbetering van het immuunsysteem, de afvoer van afvalstoffen en een verbetering van de bloedsdoorloop.


Magnesiumoxide stralers:
Magnesiumoxide stralers creëren een straling die bestaat uit 95% lange golf (IR-C), en 5% midden golf (IR-B). De stralers bestaan uit een metalen buis die voorzien is van een weerstanddraad. In de buis en om de weerstansdraad zit magnesiumoxide die onder druk is samengeperst. De magnesiumoxide stralers worden op een bepaalde lengte en in een bepaalde vorm gebogen om de midden en lange golf frequentie te genereren.
De lange golf straling is geschikt voor het verlichten van stress, hoofdpijn, oververmoeidheid en zorgt voor een verbetering van het immuunsysteem, zoals afvoer van afvalstoffen  en verbetering van bloedsomloop. Magnisiumoxide stralers zijn zeer duurzaam en u krijgt een garantie van 25 jaar op deze stralers.

Keramische stralers:
Keramische straler is een staafvormige buis van porselein. Deze keramische straler bevat voor 78% lange golf (IR-C), en 22% midden golf (IR-B). Hij verwarmt allen de lucht en deze lucht verwarmt weer uw lichaam. Deze keramische straler heeft een indringdiepte op uw lichaam van 0,1 mm. Er is dus geen diepte werking voor bv spieren en gewrichten. Omdat de stralers van porselein zijn breken ze zeer snel.De keramische stralers   worden bijna niet meer toegepast in de moderne infrarood techniek.

Paneel stralers:
Paneelstralers, ook wel carbonstralers genoemd, bestaan uit verschillende weerstanddraden op hittebestendige folie (carbon). De Electra zorgt voor een spanning  op de folie laag, de spanning wordt omgezet in warmte en de langegolf  infraroodstraling deze bevat 95%  ( IR-C ). De oppervlakte temperatuur is zeer beperkt. Er is dus geen diepte werking voor bv de spieren en gewrichten. Ook deze paneel stralers worden bijna niet meer toegepast in de moderne infrarood techniek. (paneel stralers zijn niet te bestellen in onze saunas)


Houtsoorten:

De meeste Healthvision saunas kunnen geleverd worden in 2 houtsoorten: Red Ceder of Hemlock.

Red Ceder:
Red Ceder is de meest gebruikte houtsoort voor infraroodcabines, en kenmerkt zich door zijn aangename geur. Red Ceder scheurt niet, krimpt niet, neemt geen vocht op, heeft een antibacteriële werking, neemt geen warmte op en is erg duurzaam. Red Ceder reflecteert de infraroodstraling en zorgt ervoor dat alles straling in de cabine blijft. Dankzij deze eigenschappen is Red Cedar zeer geschikt voor een infrarood sauna.

 

Hemlock:
Hemlock een in het hoge noorden aanwezige naaldhoutsoort uit Canada. Hemlock heeft van nature een hoge vezeldichtheid en een zeer hoog weerstandvermogen. Het is een stabiele houtsoort met een fijne structuur en vrij van noesten. Het hout is uitermate geschikt voor het gebruik in een infraroodcabine omdat het voor een gelijkmatige warmte afgifte zorgt.

 

Energieverbruik:

Het energieverbruik van een infrarood cabine is bijzonder laag; iedere cabine is aan te sluiten op een gewoon stopcontact en de gemiddelde cabine heeft een vermogen welke lager ligt dan die van een normale stofzuiger. In onderstaande tabel treft u  wat rekenvoorbeelden van het energieverbruik** van de verschillende modellen aan bij een infrarood sessie van  15, 30 en 60 minuten.

 

 

15 minuten

30 minuten

60 minuten

Cabine 1400W

€ 0,07

€ 0,14

€ 0,28

Cabine 1900W

€ 0,10

€ 0,19

€ 0,38

Cabine 22000W

€ 0,11

€ 0,22

€ 0,44

**uitgaande van een kWh-prijs van € 0,20